FAQ – frequently asked question eller ofte stilte spørsmål

Kan varmepumpen bli skadet av vannet?

Nei. Varmepumper har svært slitesterke konstruksjoner som tåler kondens og fuktighet. Den mest følsomme delen av varmepumpen er elektronikken som vanligvis er på høyre side. Den er dekket med plast slik at vannet ikke kommer i kontakt med elektronikken. Av de tusenvis av HydroKleen vi utfører, har vi aldri forårsaket skader med bruk av vann

Den spesialbygde HydroKleen-maskinen er utelukkende designet for rengjøring av varmepumper. Trykk og spredning av vannstrålen er perfekt tilpasset for å oppnå optimal effekt uten å skade varmepumpens kjøle- og mekaniske deler.

Hvordan beskyttes hjemmet mitt mot vannsprut som brukes i rengjøringen?

Med hjelp av den spesialdesignede beskyttelses-posen samles alt vann opp og det vil renne videre ned i en plastbeholder. Posen monteres rundt varmepumpens innedel på en slik måte at det beskytter hjemmet ditt mot vannsprut.

Skulle det komme noe vann på utsiden vil vi tørke dette opp med en gang med en ren klut. Det er ingen kjemikalier i høytrykksspyleren. Kjemikalier påføres varmepumpens elementer direkte i forkant av spylerprosessen. Det er kun temperert rent vann som benyttes i den spesialdesignede maskinen. Skulle det derfor mot formodning komme litt vann på avveie, er dette enkelt for tekniker å tørke opp umiddelbart.

HydroKleen Servicerens veggmodell  

Hvor ofte må jeg å rengjøre varmepumpen?

Det blir litt som å spørre hvor ofte man må ha service på en bil. Jo mer den brukes, jo oftere må den ha service. Det samme gjelder for varmepumper. Helt generelt anbefaler vi servicerengjøring hvert annet år. Ved første service vil tekniker gjerne komme med en anbefaling om neste intervall.
Noen ganger vil det være anbefalt årlig service, andre ganger hvert annet år,  eller kanskje opp mot 3 år.

I noen tilfeller bør rengjøring gjøres enda oftere, for eksempel hvis du har kjæledyr, om du røyker, om du har peis eller at varmepumpen er montert i nærheten av kjøkken med matos osv. Dersom noen i familien har astma eller allergier har det stor effekt  med hyppig rens av varmepumpen.

I tillegg vil vi understreke viktigheten av å rengjøre filter like ofte som du støvsuger hjemmet ditt.

Hvor er min nærmeste HydroKleen Tekniker?

HydroKleen er omtrent landsdekkende. Det vil si vi har serviceteknikere som dekker nesten hele landet, men derved ikke sagt på daglig basis. I sentrale strøk er vi representert med serviceteknikere i alle større byer og tettsteder. Ute i distriktene dekker vi områder ved at teknikere samler opp oppdrag og foretar rundreiser for å betjene flere kunder på samme reise. Det kan være i hyttefelt o.l. Det kan også være aktuelt å foreta reiser mot reisetillegg. Ved å foreta en bestilling i nettbutikken vår, vil vi med utgangspunkt i ditt oppgitte postnummer foreta et søk etter nærmeste servicetekniker. Får du ingen treff, kan vi kontaktes, så prøver vi å finne en løsning.

Hva inngår i en HydroKleen Servicerens

HydroKleen servicerens er en forhåndsdefinert tjeneste, der service-ettersyn og rengjøring inngår.

På lik linje med service på en bil, så vil eventuelle reparasjoner komme i tillegg.

HydroKleen service inneholder faste sjekkpunkter som sikrer at alt fungerer som det skal, og avdekker feil på gass, strøm, vannlekkasjer m.m.

I tillegg til å sikre at alt er i orden rent teknisk, rengjør vi din varmepumpe med markedets beste rengjøringmetode slik at den fortsatt fungerer i lang tid.

Dersom noe er feil med din maskin, vil servicetekniker ta dette opp med deg som sluttkunde, og komme med forslag til utbedringer.

Hvorfor er Hydrokleen bedre enn tradisjonell rengjøring?

Den vanligste metoden på markedet er at et rengjøringsmiddel sprayes på viftehjul og på kjøleflensene og at man håper at skitt og smuss skal renne ut gjennom dreneringsystemet, gjerne ved at man i tillegg benytter en pumpekanne for å hjelpe til. Denne metoden kommer aldri til å gjøre varmepumpen skikkelig ren.

Med en HydroKleen service spyles alle skitt og smuss bort med spesialdesignet rengjøringsmiddel og 10-20 liter varmt vann. Maskinen er spesialbygget utelukkende for rengjøring av varmepumper og rengjør effektivt kjøleflenser og viftehjul. Rengjøringsmiddelet som brukes er testet og godkjent av Astma og Allergiforbundet i Australia, og er i tillegg godkjent brukt i offentlige bygg og sykehus. I etterkant behandles maskinen med vår egenutviklede antibac som forhindrer bakterier og virus i å etablere seg.

Se video under «Tjenester => Slik fungerer HydroKleen»

Hvor mye koster en HydroKleen-service?

Ordinær pris på HydroKleen-service er kr 2195,- inklusiv moms. Prisen er komplett service inkl. kjøring innenfor standard rekkevidde.

For gulvmodeller kommer et tilegg på kr 200,- inklusiv moms.

Tak-kassetter har egen prissetting, ofte timepris da kunder med tak-kassetter gjerne har flere enheter på samme lokasjon.

Fungerer HydroKleen på alle varmepumper?

HydroKleen fungerer på alle varmepumper av typen luft/luft. Noen helt få modeller er likevel så komplekse montasjemessig at ekstra tid vil påløpe.

Det spiller ingen rolle hvor gammel varmepumpen er.

HydroKleen fungerer ikke på luft/vann-varmepumper, fjellvarmepumper og avtrekkspumper/systemer