Bli kvitt allergener i hjemmet ditt

Allergener i ditt hjem som f.eks pollen og muggsopp kan trigge allergiske reaksjoner og forårsake astmasymptomer selv om du ikke er allergiker.

Allergener finnes som oftest på våre gulv og møbler og spres og inhaleres via luften. Om du ofte nyser og snufser er det sannsynlig at det finnes allergener i ditt hjem. De vanligste kildene til allergener i hjemmet er myke møbler, tøyleker, tekstiler, sengetøy, madrasser og puter som ikke kan rengjøres med vann. Selv om snufsingen ikke er en alvorlig trussel mot helsen din kan det være irriterende og påvirke konsentrasjonen din og hemme produktiviteten din.

Du kan forbedre ditt inneklima og spare deg for allergiske reaksjoner ved å følge noen enkle rutiner:

Støvsug, tørk støv og mopp minst en gang i uken

Om du har små barn og husdyr så er det viktig å rengjøre hjemmet ofte. I snitt bør du støvsuge og riste av matter minst 1 gang i uken. Det er ofte nok for å få bort skitt, smuss, støv og dyrehår. Sørg for at du rengjør filteret i støvsugeren ofte slik at den får maksimal effekt. Støvsuging og støvtørking gjør susen men for å virkelig få det rent og flekkfritt bør du også moppe. Alt du trenger er en klut og varmt vann. I tillegg bør du bruke en mikrofiberklut for å på best mulig måte få bort alt det skitne og hindre at damp partikler sprer seg.

Planter renser luften

Det finnes noen planter som effektivt renser luften og fjerner giftstoffer og dermed forbedrer luften innendørs. Fakta er at alle planter uansett om de blomstrer eller ei, har en luftrensende effekt i forbindelse med fotosyntesen. Men, det finnes noen planter som gjør jobben bedre enn andre. Eksempler på noen slike planter er Aloe Vera, Arekapalme og Fredpeperomia

HydroKleen Servicerens veggmodell

Bruk en profesjonell til å rengjøre varmepumpen din

Skitne varmepumper kan ha motsatt effekt og i stedet for at den rengjør luften så sirkuleres allergener i hjemmet ditt. Rengjøring av varmepumpens luftfilter bør gjøres hver uke og du kan enkelt gjøre det selv. Men for å få bort muggsopp og andre bakterier som over tid har blitt dannet i din varmepumpe bør du bruke en ekspert som har det riktige utstyret og den rette kompetansen for å rengjøre den skikkelig. I tillegg til at du får ren luft sparer du som oftest også en del penger på en varmepumpe som får bedre arbeidsforhold. Den vil ha lengre levetid og mindre strømforbruk.

På Hydrokleen er vi spesialister på å fjerne organismer som bakterier, muggsopp og hudceller i varmepumper. Elementer som kan gjøre deg og familien din syk og fremkalle allergiske reaksjoner. Vår unike rengjøring av varmepumpen med vann gjør at bakteriene elimineres totalt.